Applebee

Ontworpen door SAKO WIJMA

Als u zich dit voorjaar in de natuur bevindt kijk dan eens naar hoe vogels hun nest bouwen. Met een enorme toewijding en energie zijn ze continue op zoek naar de meest geschikte takjes en twijgjes. Op deze manier bouwen ze de best mogelijke materialen een veilige plaats voor hen en hun jongen.

Al jaren zijn deze lente rituelen een inspiratie voor Apple Bee. Ook wij zijn altijd weer op zoek om met de best mogelijke materialen, op de meest professionele productie plaatsen, een vernieuwende en onderscheidende collectie voor u te creëren.

Met een Apple Bee product kunt u al uw persoonlijke wensen het best tot zijn recht laten komen en daarmee een unieke omgeving voor uzelf creëren. … Een warm nest, zeg maar…

Ontdek ONS HOUT

Oorspronkelijk komt de houtsoort teak uit Zuidoost Azië. Apple Bee produceert al haar teak tuinmeubelen in Indonesië. De beste kwaliteit teak komt uit het Oosten van Java, waar het goudbruin gevlamde hardhout ook wordt gekend onder de naam ‘djati’. Tegenwoordig wordt de teakboom (tectona grandis) wereldwijd op grote schaal aangeplant. Dit resulteert in verschillen in de kleur, het gewicht en de hardheid van het hout.

Teak wordt al decennialang gebruikt in buitenmeubelen vanwege de hoge weersbestendigheid. Dit komt omdat teak veel natuurlijke oliën bevat, die dienen als natuurlijke beschermingslaag van het hout. Bovendien zal er geen corrosie op het hout ontstaan zodra het in aanraking komt met metaal. De levensduur van teak ligt doorgaans een stuk hoger dan die van andere soorten hout. Door de combinatie van al deze goede eigenschappen steekt teak met kop en schouders uit boven alle andere houtsoorten.

Tropisch hardhout
Teak is een tropisch hardhout met (als het nieuw is) een prachtige honingbruine kleur. Als onbehandeld teak wordt blootgesteld aan weersinvloeden, verandert de honingkleur geleidelijk naar een zilvergrijze patina kleur die zo kenmerkend is voor teak dat op de juiste manier verouderd is. Blijft het teak vervolgens onbehandeld, dan verslechtert na verloop van tijd deze zilvergrijze patina kleur naar een donkergrijze kleur met een soms groenachtige uitstraling.

Klimaat en onderhoud
Afhankelijk van de omgeving en weersomstandigheden kan het natuurlijke vergrijzen en/of verweren van teak al zichtbaar worden na slechts enkele weken. In een droger klimaat zal het teak er enkele maanden langer over doen om te verweren. Als teak wordt blootgesteld aan weinig vocht, zal de kleur slechts langzaam vervagen. In een vochtig klimaat, waarin tuinmeubels regelmatig aan veel dauw en zonlicht worden blootgesteld, zal het teak sneller verweren. Teak is een natuurlijk product, waardoor er in het hout kleurverschillen en/of
kleine barsten kunnen ontstaan. Deze verschillen geven slechts de authenticiteit van uw product aan. Teak wordt bij buitengebruik blootgesteld aan regen, zonlicht, vuil, vocht en schimmels en daarom is het onderhouden van je meubel met Apple Bee onderhoudsproducten van essentieel belang.


Teak wordt al decennialang gebruikt in buitenmeubelen vanwege de hoge weersbestendigheid. Dit komt omdat teak veel natuurlijke oliën bevat, die dienen als natuurlijke beschermingslaag van het hout.

BEE WETT TECHNOLOGIE

Apple Bee meubelen worden opgebouwd uit de beste materialen. Dit geldt zeker voor de kussens. BEE WETT® kussens zijn speciale weerbestendige kussens die je gewoon buiten kunt laten liggen. De afneembare hoezen worden gemaakt van stevige stoffen die alle wasbaar zijn. Naast waterafstotend is de stof ook gegarandeerd UV-bestendig. Anders dan bij gewoon schuim neemt de unieke BEE WETT vulling geen vocht op. Het open weefsel aan de onderzijde van het kussen zorgt voor een perfecte drainage. Dit zorgt ervoor dat het BEE WETT kussen spectaculair sneller droogt dan andere kussens. Daarnaast is de Olefi n stof bestand tegen rot en schimmels, UV-bestendig, vochtwerend, zacht en comfortabel.

Onderhoud
Al jaren genieten mensen van de onderhoudsvriendelijke BEE WETT kussens van Apple Bee. Door de stof goed te onderhouden, kun je bijdragen aan een optimale levensduur van jouw kussens. Borstel vuil van je kussen, voordat het zich in het weefsel van de stof kan nestelen en laat gemorste (vloei)stoffen niet intrekken, maar verwijder ze direct. Geen bijtende reinigingsmiddelen of chloor gebruiken. Je kunt de hoezen in een sopje te week zetten en/of wassen op een fijnwas-programma op maximaal 30 graden. Let op, altijd goed naspoelen! Om de waterafstotende laag van de kussens te behouden, kun je aan het laatste spoelwater nog wat Harmisol o.i.d. toevoegen. De hoezen mogen niet in de centrifuge, in de droger of gestreken worden. Zodra de wasmachine klaar is, de hoes direct zo nat mogelijk weer om de vullingen doen zodat, door de natuurlijke rek van de stoffen, deze weer mooi strak om de vulling gaat zitten.