Onderhoud tuinmeubelen

Onderhoud tuinmeubelen

Het is zeer belangrijk om iedere meubel goed te onderhouden. Vooral omdat deze het merendeel buiten staan in weer en wind.
Alvorens u het product gaat behandelen is het belangrijk om te weten wat voor materiaal het is, pas dan kunt u het juist behandelen.

Onderhoud van Wicker tuinmeubelen:
Wanneer u een tuinset heeft gekocht van wicker dan heeft deze weinig onderhoud nodig, water en groene zeep is dan al voldoende.
Wel is het raadzaam om de set in de winterperiode af te dekken met een hoes of om het op te bergen, zo verlengt u de levensduur.
Aerocover heeft speciale hoezen welke een ademd membraam hebben, tevens beschermt deze hoes de meubelen tegen UV straling. 
Met name vocht is in de winter een belangrijke boosdoener, wanneer water bevriest en uitzet in een inkeping of haarscheurtje kan het kouden en harde materiaal sneller scheuren of breken. Dus richt u binnen het onderhoud van uw wicker tuinmeubelen met name op de bestrijding hiervan en zorg dat u de meubelen droog en ademd opbergt in de koude periode.

Onderhoud van teakhouten meubelen:
U heeft gekozen voor teakhouten meubelen met een mooie natuurlijke uitstraling.
Na verloop van tijd gaat wordt het hout mooi doorleeft en krijgt het een mooie robuuste uitstraling.
Vindt u het minder mooi dat het gaat vergrijzen, dan zult u de meubels moeten onderhouden met een teakcleaner en protector. 
U kunt niet voorkomen dat het hout gaat werken, er kunnen scheurtjes in het hout komen dit heeft verder geen invloed op de levensduur.
Teakhouten meubelen kunnen in de winter buiten blijven staan, het is wel aan te raden om deze voor de winter goed te reinigen en /of te beschermen met teakolie.
Het afdekken van teakhout is mogelijk, mits de hoes niet op het teakhout leunt.
Belangrijk bij teakhout is om geen hoge drukreiniger te gebruiken, geen agressieve schoonmaakmiddelen, geen langdurige decoratiemateriaal op dezelfde plek te laten staan en vogelpoep én bladeren gelijk verwijderen.

Onderhoud van polywood meubelen:
Polywood meubelen staan bekend om de enorme duurzaamheid en zijn bovendien goed bestendig tegen diverse weersinvloeden. Het onderhoud van polywood beperkt zich tot het regelmatig schoonhouden, in combinatie met een eventuele meer grondige reiniging met een speciale 'cleaner'. Het materiaal is bestand tegen UV, schimmels en insecten en splintert niet omdat het een vorm van kunststof (HPDE) is.
Het is zelfs mogelijk om polywood licht op te schuren, deze is namelijk door en door gekleurd. Polywood kan krassen, net als alle andere materialen, dit valt meer op bij de gladde oppervlakken en bepaalde kleuren. Dit is te voorkomen door te werken met placemats of een tafelkleed. Het plaatsen van plantenbakken en het schuiven van borden op de tafel kan een tafelblad beschadigen zoals ook horloges een armlegger kunne beschadigen. Vaak kunt u met een licht schuurpapiertje de lat in de lengte richting opschuren zodat de kras weer verdwijnt. 
Polywood is een poreus materiaal, hierdoor kunnen er gemakkelijk vlekken en vetten in trekken. Belangrijk is om voor gebruik het product te behandelen met een speciale protector, dit dient u regelmatig te herhalen ongeveer eens per 6 weken. Belangrijk is om rekening te houden met glaswerk, dit fungeerd als namelijk als een lens waardoor het materiaal kan smelten.

Het allerbelangrijkste is om natuurlijk te genieten van uw tuinmeubelen, het blijft een gebruiksvoorwerp en het is dan ook niet onvoorkomelijk dat hierop gebruikssporen zullen komen. Door bovenstaande onderhoudspunten te gebruiken kunt u dit wel verminderen.